Ik wil graag

Het Serviceplan

Serviceplan

  • Service zonder kosten bij storingen
  • Maandelijkse rapportage van opbrengsten
  • Monitoring via handige app
Serviceplan

Volledige ontzorgt

Service zonder kosten

E2-Energie garandeert de juiste werking van de complete installatie. Je hebt geen kosten bij storingen voor bijvoorbeeld onderzoek, transport of arbeid

Monitoring en storingsbewaking

Wij ondersteunen in het monitoren van opbrengst en storingen. Heb je vragen over de opbrengst van de zonnepanelen en/of storingsmeldingen, dan helpen wij je graag verder en zorgen wij voor een oplossing.

Opbrengstgarantie

Heeft jouw systeem een technische storing waardoor? E2-Energie betaalt aan jou de gemiste opbrengsten en/of kosten die je hebt moeten maken.

Met het Serviceplan kies je voor zekerheid en een totale ontzorging voor de afgesproken periode. Het Serviceplan is altijd optioneel.

Belangrijk!
Voor het optimaal functioneren is het belangrijk dat de installatie met internet is verbonden. E2-Energie zorgt bij de aanleg voor een werkende internetverbinding. Na opleveren ben je zelf verantwoordelijk voor het in stand houden van de internetverbinding.

Kom in contact met onze klantenservice

Teamleider klantenservice

Anneke Visscher

Anneke Visscher vormt samen met Joyce Berendsen en Nova Vermeer de afdeling klantenservice.

Vragen?

Wat wil je weten over het Serviceplan?

Onder het serviceplan vallen alle kosten die worden gemaakt aan de installatie om de storing op te lossen, zoals onderzoekskosten, voorrijkosten, arbeidskosten en materiaalkosten.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het instand houden van de internetverbinding tussen het apparaat en uw router. E2-Energie legt eenmaal de internetverbinding aan, dat kan met een kabelverbinding, via WIFI of een TP link extender.

Afhankelijk van het product en de installatie kun je het serviceplan afsluiten voor 5 of 10 jaar. De periode staat vermeld op jouw offerte en op jouw factuur en gaat in op de factuurdatum.

Meer services voor thuis

Onze certificaten