Warmtepomp

Bespaar op jouw gasverbruik met een spaarpomp

Warmtepomp

Bespaar op jouw gasverbruik met een spaarpomp

Een Inventum Spaarpomp is een hybride ventilatiepomp die de mechanische ventilatie vervangt. De Spaarpomp ventileert jouw woning en recyclet de warmte die anders via de mechanische ventilatie naar buiten zou gaan. Hierdoor hoeft de cv-ketel minder te verwarmen en bespaar je tot 50% op jouw gasverbruik!

Hoe werkt de Spaarpomp?

De Spaarpomp wordt aangesloten via het bestaande ventilatiesysteem. De Spaarpomp zuigt de vervuilde warme lucht weg via de ventielen in het plafond en laat via de roosters weer frisse lucht naar binnen komen. Dit zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Bij gewone mechanische ventilatie verlaat de warme afgezogen lucht het huis, maar bij een spaarpomp wordt deze warmte gerecycled. De gewonnen warmte wordt vervolgens gebruikt om de cv-installatie te verwarmen, waardoor de cv-installatie minder gas gebruikt. Hiermee kun je jaarlijks tot wel 50% op jouw gasverbruik besparen.

Waar moet jouw woning aan voldoen?

  • De woning moet een vloeroppervlakte hebben tussen de 50 en 150 m².
  • De mechanische afzuiging met centrale ventilatiebox is in de keuken en de badkamer aanwezig en eventueel het toilet.
  • Er is een toevoer van ventilatielucht via roosters of inblaasventielen in de woonkamer of slaapkamers.
  • De thermostaat stuurt de cv-ketel aan en de radiatoren in de woonkamer staan volledig open.
  • De mechanische ventilatiebox hangt in de buurt van de cv-ketel.

Subsidie

Met een Inventum Spaarpomp heb je recht op subsidie, hierdoor krijg je een groot gedeelte van de aanschafkosten weer terug via de overheid. Een Inventum Spaarpomp kost €5000,- inclusief installatie, waarvan u €2250,- terug krijgt aan subsidie.

Wilt u besparen met een warmtepomp?

Benieuwd naar de kosten en de mogelijkheden voor een Spaarpomp in jouw woning? Vraag dan een hybride warmtepomp offerte aan.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten