Ik wil graag

PV-Engineering

Wij werken jouw ideeën uit in concrete plannen met de nieuwste technologische oplossingen en conform de normen.

Waarom PV-Engineering?

  • Bouwen conform de normen en regelgeving
  • Voldoen aan documenteisen Scope-12
  • Tekeningen in DWG en PDF
Waarom E2-Energie?

Welkom aan de tekentafel

Pv-engineering

Ben je op zoek naar een professionele partner voor de complete engineering van een PV-Installatie? De engineers van E2-Energie ontwerpen jouw PV-Installatie vanaf een sales ontwerp tot een as-build dossier. Daarbij houden we o.a. rekening met de netaansluiting, energieverbruik, dakoppervlakte en -belasting. Onze ontwerpen zijn gebaseerd op de eisen die vanuit de NEN1010 worden gesteld en daardoor zijn onze documenten input voor elke Scope-12 inspectie. Standaard bestaat het ontwerpdossier uit:

  • Legplan
  • Ballastplan
  • Omvormerverificatie
  • Stringplan
  • Eendraadschema
  • Kabelberekeningen

Afhankelijk van de PV-Installatie (dak- of grondopstelling) kunnen aanvullende tekeningen worden gemaakt. Met deze tekeningen kunnen monteurs de PV-Installatie bouwen.

Software en As-Build dossier

Voor ons engineering werk maken we gebruik van toonaangevende software ter onderbouwing van onze berekeningen zoals, Autocad, Virtuosolar, Helioscope en Intelec. Daarnaast maken we gebruik van ondersteunende software van leveranciers van montagesystemen (Van der Valk Solar, Esdec en Bluebase) en omvormerfabrikanten (SolarEdge, SMA, Huawei en Growatt). Nadat het project is gerealiseerd worden de tekening indien nodig geüpdatet “as-build” en opgeleverd in PDF en/of in DWG.

Kom in contact met onze adviseur

Engineer

Alba Maqueda Mateos


Vragen?

Wat wil je weten over engineering?

In de NEN1010 wordt een percentage genoemd van maximaal 5% kabelverliezen. Vanuit techniche (spanningstijging) en economische spectief (opbengstverliezen), wordt deze norm in de praktijk niet gebruikt. In de TD18 van SCIOS Scope 12 wordt als eis gesteld een maximum kabelverlies van 1,5%. Deze eis is uitgangspunt in de ontwerpen van E2-Energie.

Voor het maken van constructieberekeningen maakt E2-Energie gebruik van deskundige constructeurs. E2-Energie maakt zelf geen constructieberekeningen. Ten behoeve van de constructieberekening levert E2-Energie het ballastplan aan.

E2-Energie heeft al veel projecten geëngineerd die door externe partijen met vertrouwen zijn gefinancierd. Indien gewenst kunnen de ontwerpen technisch getoetst worden door onafhankelijke adviesbureaus, in het kader van het verkrijgen van de financiering voor een grootschalig projecten.

Meer services voor de zaak

Onze certificaten