Laadplein

Subsidie zakelijke laadpaal 2024

Voor ondernemers zijn er subsidiemogelijkheden beschikbaar voor het plaatsen van een zakelijke laadpaal in 2024. De eisen om in aanmerking te komen voor subsidie zijn in 2024 aangescherpt ten opzicht van 2023. Lees hieronder verder om te zien of uw bedrijf in aanmerking komt voor een laadpaal subsidie.

Welke subsidies zijn er voor een zakelijke laadpaal?

Voor de aanschaf van een zakelijke laadpaal kun je in 2024 altijd gebruik maken van de KIA (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) en in sommige gevallen ook voor de MIA (Milieu-investeringsaftrek). Bij beide regelingen is het mogelijk om investeringskosten van de laadpaal van E2-Energie als aftrekpost te gebruiken. De laadpaal van E2-Energie voldoet namelijk aan de eisen die de belastingdienst stelt binnen de investeringsaftrek.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Voor het opladen van zware voertuigen en mobiele werktuigen voor personen en vervoer van goederen kun je in 2024 gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek (MIA). Met de MIA kun je een percentage van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Voor een laadpaal is dit 45% van de investeringskosten.

Voorwaarden MIA

Om in aanmerking te komen voor de MIA regeling (G3721) moet het gaan om een zogenaamde “slimme laadpaal” en aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 22 kW vermogen
  • De laadpaal moet op het eigen bedrijfsterrein geplaatst zijn.
  • De laadpaal moet voor eigen gebruik zijn.
  • Het doel is om met de laadpaal voertuigen op te laden uit de Europese voertuigcategorie: M2, M3, N2 of N3.
  • De laadpaal moet permanent met internet verbonden.
  • De communicatie van de laadpaal verloopt volgens het Open Charge Protocol (OCPP  versie 2.01).

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is bedoeld om kleine en middelgrote ondernemers tegemoet te komen in de kosten voor investeringen in bedrijfsmiddelen. Om in aanmerking te komen voor de KIA, moet de investering minimaal € 2.601,- zijn en maximaal € 3532.973,-. Bij een investeringsbedrag van € 2.601,- tot € 63.716,- mag je 28% van het investeringsbedrag in mindering brengen van de fiscale winst. Investeer je een hoger bedrag? Dan ligt het percentage dat je mag gebruiken als aftrekpost lager.

Interesse in een laadpaal op uw bedrijfsterrein?

E2-Energie verzorgt laadoplossingen voor bedrijven. Wij bieden zowel AC laadpalen als DC snellaadpalen aan, zodat je medewerkers, bezoekers en/of klanten kunt voorzien in hun laadbehoefte. Onze laadpalen kunnen indien gewenst gecombineerd worden met zonnepanelen, waardoor er ook duurzaam geladen kan worden bij uw bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten