Laadpaal

Opladen als de energietarieven laag zijn

Laadpaal thuis
Met de Smappee laadpaal van E2-Energie kan je auto opladen op het moment dat de energieprijs laag is. Met deze nieuwe functionaliteit kunnen bezitters van elektrische auto’s veel besparen op de energiekosten. 

Auto opladen met dynamische energietarieven

Steeds meer energieleveranciers bieden energiecontracten met zogenaamde dynamische uurtarieven. In tegenstelling tot een vaste contractprijs varieert het energietarief per uur. De prijs van energie is daarmee gelijk aan de EPEX beursprijs. Op deze beurs wordt energie verhandeld. Rond 12.00 uur is de prijs voor de volgende dag (per uur) bekend. Aanbieders van energiecontracten met dynamische uurprijzen zijn o.a. de ANWBVrijopnaam, FrankEnergie en NextEnergie. Deze leveranciers leveren je energie tegen de EPEX beursprijs en vragen een kleine vergoeding voor geleverde diensten. Gemiddeld liggen flexibele energieprijzen lager dan een vast prijs voor energie. Maar let op: per uur kunnen de verschillen groot zijn.

Gebruik de batterij in je auto flexibel

Om te profiteren van dynamische energietarieven moet je flexibel zijn. Dat kan door te wassen op de uren dat de stroomprijs laag is. Toch zal deze vorm van flexibiliteit een klein voordeel opleveren. In je eleketrische auto zit een grote batterij waar tussen de 30 en 60 kWh stroom opgeslagen kan worden. Door de auto op te laden op het tijdstip waar de energieprijs laag is zijn grote voordelen te behalen met besparingen van gemiddeld 50%. Als de zon schijnt en het waait is stroom veelal gratis!

Slim, slimmer slimst!

De Smappee laadpaal van E2-Energie is volledig uitgerust om je auto op te laden om het moment dat de energieprijs het laagst is. Dat kun je heel eenvoudig instellen in je Smappee App. Je geeft in de app aan dat je gebruik maakt van een dynamische energietarief en stelt in wanneer je auto opgeladen moet zijn. Verder hoef je niks te doen! De laadpaal berekend nu zelf wanneer de auto wordt opgeladen. Hoe slim is dat!

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten