Netaansluiting beperkende factor
Met een AC-laadpaal kun je een elektrische auto opladen met een vermogen van ongeveer 11 tot 22 kW. Je netaansluiting is dan al snel de beperkende factor. In onderstaande tabel is een overzicht gegeven van het maximum aantal laadpalen per netaansluiting:
- Netaansluiting 3 x 25A: 1 laadpaal
- Netaansluiting 3 x 40A: 2 laadpalen
- Netaansluiting 3 x 50A: 3 laadpalen
- Netaansluiting 3 x 63A: 4 laadpalen
- Netaansluiting 3 x 80A: 5 laadpalen
Hierbij is geen rekening gehouden met stroomverbruikers binnen je bedrijf! In alle gevallen is dynamische vermogensregeling noodzakelijk. Heb je een grootverbruikersaansluiting neem dan contact op met E2-Energie, zodat we specifiek voor jou het maximum aantal laadpalen kunnen bereken.
Dynamische vermogensregeling
Dynamische vermogensregeling zorgt ervoor dat je de maximale laadsnelheid kunt halen binnen de beschikbare netcapaciteit. Is er veel netcapaciteit beschikbaar dan laden je auto’s snel op, wordt er veel stroom verbruikt intern dan zullen de laadpalen minder snel opladen. Dynamische vermogensregeling is zakelijk altijd noodzakelijk om uitval van stroom door overbelasting van de netaansluiting te voorkomen. Alle laadpalen van E2-Energie zijn voorzien van dynamische vermogensregeling.
AC- of DC-laden
Met een AC-laadpaal kun je tot 22 kW laden. Dat is relatief langzaam, maar prima als je tijd hebt om langdurig je auto bij een laadpaal te parkeren. Bijvoorbeeld als je op kantoor werkt en je auto tijdens werktijden kan opladen. Met een DC-laadpaal kun je 80 tot 200 kW laden! Dat is super snel laden, waarmee je de auto binnen 30 tot 60 minuten helemaal oplaadt. Voor een DC-laadpaal is altijd een grootverbruikersaansluiting nodig.
Toegang tot de laadpaal
Met een laadpaal van E2-Energie bepaal je zelf wie mag opladen bij de laadpaal en tegen welk tarief. Daarmee kun je van je laadpaal ook een verdienmodel maken. Bijvoorbeeld door je laadpaal open te stellen voor derden. Uiteraard kun je de laadpaal zo instellen dat jij als ondernemer en je medewerkers “gratis” kunnen laden. Eventueel kun je ook je laadpaal open stellen voor bezoekers aan je bedrijf, zodat je extra service kunt verlenen en de klantvriendelijkheid van je bedrijf kunt verbeteren.
Subsidie voor laadpaal
De overheid ondersteunt bedrijven financieel bij de aanschaf van een laadplein. Voor het aanschaffen van een laadpaal is de milieu-investeringsaftrek beschikbaar. Met de MIA kun je 45% van het inversteringsbedrag aftrekken van de winst, waardoor je minder belasting betaalt.
Adviesgesprek aanvragen
Heb je vragen of wil je een laadplein aanschaffen? Wij helpen je graag verder. Vraag eenvoudig een adviesgesprek aan.
Vul hier je gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met je op.