Nieuws

De slimme thuisbatterij

Verdien geld met jouw thuisbatterij door slim te handelen op de energiemarkt

De thuisbatterij is al enige tijd beschikbaar, maar voor veel huishoudens was de investering nog niet rendabel genoeg. Gelukkig komt daar nu verandering in! Wanneer we de thuisbatterij koppelen aan het energiemanagementsysteem (gateway) van NextEnergy, wordt de thuisbatterij veel waardevoller. Naast de opslag van energie kun je nu ook handelen op de energiemarkt met jouw batterij. Laad automatisch stroom op bij lage energieprijzen en verkoop deze tijdens dure piekuren. Op deze manier kun je jouw thuisbatterij in zes jaar terugverdienen. Laten we hier dieper op ingaan.

Wat is een slimme thuisbatterij?

De ‘traditionele’ batterij kan overtollige energie opslaan en deze gebruiken op momenten dat je zelf energie nodig hebt. Thuisbatterijen van Huawei die gekoppeld zijn aan de gateway van NextEnergy, kunnen echter ook laden en ontladen aan het elektriciteitsnet. Wanneer de energieprijs hoog is (bijvoorbeeld als iedereen thuis komt van werk en gaat koken, wassen, etc.), kun je jouw opgeslagen energie verkopen aan het net. Omdat de vraag naar energie op deze momenten hoog is, krijg je meer geld voor jouw energie. Wanneer de zon schijnt en energie goedkoop is, kun je jouw batterij opladen aan het net. Op rustige momenten is de energieprijs lager, waardoor je kunt profiteren van de prijsverschillen. Om deel te nemen aan het handelen op de energiemarkt, is het noodzakelijk een dynamisch energiecontract af te sluiten bij NextEnergy.

 

Hoe werkt de gateway?

Je hoeft niet zelf bij te houden wanneer jouw batterij moet opladen of ontladen. De gateway stuurt jouw thuisbatterij aan door gebruik te maken van een slim algoritme. De gateway leest constant de actuele energieprijzen af en stuurt iedere minuut jouw batterij aan om het hoogste rendement te realiseren. Dit kleine kastje wordt in jouw meterkast geplaatst en is altijd online via een ethernetverbinding of 4G. Zelfs bij een storing in je netwerk blijft jouw thuisbatterij gewoon handelen. Met de meegeleverde app kun je zelf de status en prestaties van je batterij volgen. De gateway werkt op dit moment alleen samen met de batterijen van Huawei. Het bedrijf is hard bezig om de compatibiliteit uit te breiden naar andere merken.

Hoe zit het met de terugverdientijd?

Doordat je jouw thuisbatterij kunt inzetten om te handelen op de energiemarkt, kun je jouw investering veel sneller terugverdienen. Bekijk de grafiek voor het behaalde rendement in 2023. Naar verwachting zal de terugverdientijd in 2024 nog korter zijn!

Let’s get started!

Wil jij ook graag beginnen met geld verdienen met jouw thuisbatterij? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over de Huawei Thuisbatterij. E2-Energie kan de installatie van zowel de thuisbatterij als de gateway verzorgen.

Huawei thuisbatterij

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten