Nieuws

De voordelen van een elektrische boiler

De voordelen van een elektrische boiler

Met een elektrische boiler bespaart u op uw gasrekening. Door water elektrisch te verwarmen, bespaart u op een deel van uw gasverbruik. En combineert u een elektrische boiler met zonnepanelen, dan bespaart u niet alleen op het gasverbruik, maar dringt u ook de CO2 uitstoot van uw woning terug.

Bespaar op de gasrekening

In Nederland wordt gemiddeld 20% van het gasverbruik in huishoudens gebruikt voor het verwarmen van water. Met een elektrische boiler verlaagt u het gasverbruik in uw woning, waardoor u bespaart op de gasrekening.

Verlaag de CO2 uitstoot van uw huis

Door een elektrische boiler te combineren met zonnepanelen bespaart u op CO2 uitstoot die u woning anders uitstoot bij het verwarmen van water. Met zonne-energie verwarmt u het water in de boiler. Door de besparing op gas en de inzet van eigen duurzame energie verlaagt u de CO2 uitstoot van uw huis.

Warm water beschikbaar op meerdere tappunten

Met een elektrische boiler kan er op meerdere plekken in huis tegelijkertijd warm water gebruikt worden. Het warme water is namelijk direct beschikbaar vanuit de boiler, wel is het hierbij van belang dat de boiler voldoende capaciteit heeft.

E-Boiler

Bij E2-Energie installeren wij slimme boilers. Door een slimme boiler te gebruiken in combinatie met zonnepanelen bespaart u op de kosten voor warm water. De slimme elektrische boiler gaat slim om met het verwarmen van water. Deze zal met name het water verwarmen als er zonnestroom beschikbaar is. Als er geen zonnestroom beschikbaar is, zal de boiler het water verwarmen met elektriciteit of via de cv-ketel. Hierbij zal de boiler kijken wat de voordeligste manier is om het water te verwarmen, als er geen zonnestroom beschikbaar is. Met een slimme boiler in combinatie met een cv-ketel bespaart u tot wel 60% op het gasverbruik voor warm water. Meer weten over onze boiler? Kijk dan op onze boiler productpagina.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten