Thuisbatterij

Bereid je zonnepanelen voor op een thuisbatterij

SolarEdge 10 kWh thuisbatterij
Wanneer gaat de thuisbatterij doorbreken? Het einde van de saldering is in zicht, omvormers vallen uit omdat het voltage in het net te hoog oploopt en stroomprijzen zijn steeds vaker negatief. Met een thuisbatterij kun je energie tijdelijk opslaan en veel van de eerder genoemde problemen voorkomen of geld verdienen door energie op te slaan als de elektriciteitsprijzen negatief zijn. Het lijkt een kwestie van tijd voordat elke zonnepaneelinstallatie van een batterij wordt voorzien. E2-Energie bereidt jouw zonnepanelen alvast voor op de toekomst.

Wat heb je nodig?

E2-Energie installeert omvormers van SolarEdge, Growatt en Huawei waarop direct een batterij kan worden aangesloten. Om een thuisbatterij aan te sluiten om de omvormer van je zonnepanelen wordt rekening gehouden met het volgende:

Locatie van de omvormer cq. thuisbatterij
Een thuisbatterij stelt andere eisen aan de locatie dan de omvormer. Veel omvormers worden in een kleine ruimte op zolder opgehangen. Een thuisbatterij heeft veel meer ruimte nodig, is zwaar en wordt daarom bij voorkeur op de begaande grond geïnstalleerd. De thuisbatterij en de omvormer werken nauw samen en zijn daarom met een kabel verbonden.

kWh meter in de meterkast
Voor de juiste werking van de batterij is het noodzakelijk om alle in- en uitgaande energie te meten met een kWh meter. Deze kWh meter kan in de meterkast worden bijgeplaatst, mits daarvoor voldoende ruimte aanwezig is. Daarom is het verstandig om bij de aanschaf van zonnepanelen nu goed na te denken over aanpassingen (of een nieuwe) in je meterkast.

Communicatie
De kWh meter in de meterkast communiceert met de omvormer. In veel gevallen is daardoor een extra communicatiekabel nodig tussen de meterkast en de omvormer. Deze extra netwerkkabel kan het meest efficiënt worden meegetrokken bij de aanleg van de zonnepanelen.

Investeren is anticiperen

De aanschaf van zonnepanelen is een investering die je binnen ongeveer 5 jaar terugverdiend. Je geeft nu eenmalig geld uit om daarna lagere energiekosten te hebben. Je wilt voorkomen dat je binnen deze vijf jaar opnieuw moet investeren om je zonnepanelen uit te breiden met een thuisbatterij. Je moet er toch niet aan denken dat het niet eens mogelijk is om je zonnepanelen uit te breiden met een thuisbatterij? Daarom is het verstandig om nu alvast te anticiperen op de aanschaf van een thuisbatterij, zodat je later je zonnepanelen eenvoudig kunt uitbreiden.

Meten is weten

Huawei thuisbatterij installatieschema

Huawei thuisbatterij installatieschema

Door het toepassen van een kWh meter beschik je over een schat van informatie die je later wel eens heel goed van pas zou kunnen komen! De meest gestelde vraag over de thuisbatterij is: “Hoeveel kWh moet mijn thuisbatterij op kunnen slaan?”. Zonder meetgegevens is hier eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen. Door nu een kWh meter te plaatsen kun je straks exact berekenen met welke thuisbatterij jij het meeste kunt verdienen.

E2-Energie heeft ervoor gekozen om alle PV-Installaties na 1 juli 2023 alvast voor te bereiden om de toekomst en klaar te maken om later eenvoudig een thuisbatterij op aan te sluiten. Vraag nu een offerte zonnepanelen aan!

 

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten