Airco

Wat kost een airco?

Daikin Stylish airco
De kosten voor een airco zijn afhankelijk van je wensen. Het type airco, een design airco of een airco met meer functies kost meer dan een basismodel airco.  Ook de ruimte die gekoeld of verwarmd wordt heeft invloed op de prijs. Heb je een grote ruimte of wil je meerdere kamers koelen met een airco, dan ligt de prijs hiervoor hoger dan wanneer je slechts één kamer wil voorzien van een airco. Voor het koelen of verwarmen van één kamer kiest je voor één single split airco, maar wil je meerdere kamers koelen of verwarmen, dan kunt je het beste gaan voor een multi-split airco.

Wat kost een single split airco?

Bij E2-Energie heb je al een single split airco inclusief montage vanaf € 1.827,-. Bij de airco zit de buitenunit en een standaard installatie inbegrepen. Voor de meeste airco installaties is een standaard installatie geschikt. Met een single split airco kun je de woonkamer, slaapkamer of zolder koelen. In onderstaand overzicht zijn een aantal standaard prijzen weergegeven voor een Daikin Airco:

  • Daikin Perfera Airco 2,5 kW: € 2.923,-
  • Daikin Perfera Airco 3,5 kW: € 3.255,-
  • Daikin Perfera Airco 5,0 kW: € 3.778,-

De standaard prijzen voor een airco van Haier zijn:

  • Haier Tundra Airco 2,5 kW: € 1.827,-
  • Haier Tundra Airco 3,5 kW: € 1.911,-
  • Haier Tundra Airco 5,0 kW: € 2.217,-

Wilt je meer dan één kamer koelen? Dan past een multi split airco beter bij je situatie.

Wat kost een multi split airco?

Een multi split airco bestaat uit één buitenunit en meerdere binnenunits. De binnenunits worden op dezelfde buitenunit aangesloten, waardoor je slechts één buitenunit hoeft te plaatsen. Stel je wilt drie kamers verkoelen: de woonkamer en twee slaapkamers. Dan hen je drie binnenunits nodig en één buitenunit. In veel gevallen is het goedkoper een multi-split airco te installeren ten opzicht van meerdere single-split airco’s. Maar dit is echter niet altijd het geval! Bij een multi-split airco is vaak meer koelleiding nodig en afhankelijk van de complexiteit van de koelleiding kan de prijs daardoor snel oplopen.

Daikin airco’s

Bij E2-Energie bieden wij diverse Daikin en Haier airco types aan, waardoor er altijd wel een design is dat bij uw huis past. Met Daikin haalt u een A-merk airco in huis, die energiezuinig en stil uw huis koelt. Met de Daikin airco kun je ook heel goed verwarmen!

Heeft u interesse in een airco van E2-Energie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten