Zonnepanelen

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u plaatst en van uw eigen stroomverbruik. Particulieren verdienen de zonnepanelen binnen 4 tot 6 jaar terug. De meeste zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee, waardoor u nog lang kunt besparen op uw energierekening. Het vermogen van uw zonnepanelen neemt wel jaarlijks iets af. Maar neemt u zonnepanelen bij ons, dan heeft u 10 jaar lang garantie op 90% van het vermogen en tot 25 jaar op 80% van het vermogen.

 

Terugverdientijd van 10 zonnepanelen

Bij tien zonnepanelen heeft u terugverdientijd van 4 tot 6 jaar, afhankelijk van de hellingshoek en de ligging. Liggen de zonnepanelen op het zuiden, dan heeft u een hoger rendement dan wanneer deze op het westen liggen. Daarnaast kan de opbrengst ook variëren bij een plat en schuin dak. Bij een schuin dak kunnen de zonnepanelen dichter op elkaar geplaatst worden dan bij een plat dak. Bij een plat dak moet er namelijk meer rekening gehouden worden met de schaduw van de andere panelen.

 

Rendement

Met zonnepanelen heeft u een opbrengst tot € 60,- per jaar per zonnepaneel. Hierdoor heeft u een rendement van 20 tot 25% per jaar.

 

Opbrengstberekening

Bent u van plan om zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Bij E2-Energie kunnen wij een opbrengstberekening voor uw maken met een geschatte opbrengst, zodat u weet hoeveel de zonnepanelen op uw dak zouden gaan opleveren. Hierbij geven wij u een indicatie van de energie die u gaat opwekken, het aantal panelen en de kosten voor de zonnepanelen.

 

Subsidie

Met de salderingsregeling krijgt u voor elke kWh die u zelf niet gebruikt en teruglevert aan het energiebedrijf net zoveel terug als dat u zelf betaald per kWh. Met de salderingsregeling kunt u dus zeer voordelig stroom terugleveren aan de energieleverancier. Meer weten over de salderingsregeling? Lees dan hier verder hoe salderen werkt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten