Laadpaal

Hoe werkt een laadpaal met energiemanagementsysteem?

Bij een laadpaal met een energiemanagementsysteem kan het laadproces bijgestuurd worden. De energiemeter kan zo ingesteld worden dat de auto alleen gaat opladen wanneer de zonnepanelen genoeg energie opwekken. Hierdoor kunt u niet alleen de auto opladen met uw eigen groene energie, maar bespaart u ook direct op de laadkosten.

Voordelen laadpaal met energiemeter

Een laadpaal met energiemeter is geschikt om te combineren met zonnepanelen. Als u een gewone laadpaal neemt, zonder energiemeter of energiemanagementsysteem, zal de laadpaal starten met laden op het moment dat u de stekker aansluit. Maar bij een laadpaal met energiemeter kunt u zelf instellen dat de laadpaal pas moet gaan laden, als er voldoende zonne-energie opgewekt wordt. Daarnaast geeft de energiemeter ook een signaal af aan de laadpaal met hoe hoog de maximale laadcapaciteit is. De laadcapaciteit ligt hoger wanneer u laadpaal de stroom van het elektriciteitsnet kan aanvullen met zonne-energie. De maximale capaciteit wordt namelijk aangevuld met de capaciteit van de zonne-energie, hierdoor kunt u sneller laden.

Een laadpaal van E2-Energie

E2-Energie installeert Smappee laadpalen (de Smappee EV-Wall en de Smappee EV-One) biedt alleen laadpalen aan die voorzien zijn van een energiemanagementsysteem, hierdoor werkt de laadpaal altijd in combinatie met zonnepanelen. Bij een laadpaal met een energiemanagementsysteem krijgt u ook meer inzicht en controle over uw gehele energieverbruik. Met een handige app of via het online dashboard heeft u real-time inzicht in het laadproces en de laadkosten. Handig als u de verbruikte kWh’s aan stroom zakelijk wilt declareren. Wilt u meer weten over een E2-Energie laadpaal? Bekijk dan ons laadpaal aanbod.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten