Laadpaal

Hoe werkt een laadpaal samen met zonnepanelen?

Hoe werkt een laadpaal samen met zonnepanelen?

Heeft u de wens om uw eigen laadpaal te combineren met zonnepanelen? Door een laadpaal te combineren met zonnepanelen kunt u uw opgewekte energie inzetten om uw auto op te laden. Daarmee bespaart u niet alleen op uw energierekening, maar verlaagt u ook uw CO2 uitstoot. Bij een gewone laadpaal die niet slim is, moet u zelf de kabel op het juiste moment aansluiten. Deze laadpalen beginnen vaak direct met laden ongeacht of er zonne-energie beschikbaar is of niet. Maar bij een slimme laadpaal kunt u aangeven wanneer de auto opgeladen moet zijn en kan de laadpaal het laden uitstellen, zodat deze kan laden met zonne-energie. De laadpaal zal ervoor zorgen dat uw auto op tijd geladen is, maar zal alleen zonne-energie of zoveel mogelijk zonne-energie gebruiken tijdens het laden.

Laadpaal geoptimaliseerd voor zonnepanelen

De laadpaal van E2-Energie heeft een geïntegreerd energiebeheersysteem en door middel van kunstmatige intelligentie maximaliseert de EV Wall automatisch het gebruik van hernieuwbare energie gedurende dag. De laadpaal doet dit door middel van smart EV charging, u geeft hierbij in het online dashboard of in de app aan hoeveel km de auto opgeladen moet zijn op een specifieke dag en tijd. Hierbij kunt u bijvoorbeeld aangegeven dat de auto van maandag tot en met vrijdag standaard minimaal 250 km opgeladen moet zijn voor 08.00 uur ‘s ochtends. En heeft u de auto zaterdag pas om 17.00 uur nodig? Ook dit kunt u dan aangeven, de laadpaal zou vervolgens automatisch zoveel mogelijk zonne-energie gebruiken. De laadbehoefte van de auto wordt gecombineerd met de verwachte consumptie in huis en de verwachte weersvoorspelling. Met deze gecombineerde data bepaald de laadpaal wat het beste moment is om te laden, zodat de zonne-energie maximaal ingezet kan worden om de auto op te laden. De consumptie van elektriciteit is een schatting en zal aangepast worden wanneer u elektriciteitsverbruik veranderd. Dit kan
bijvoorbeeld zijn dat u energiebehoefte op de dag veranderd is, doordat u bijvoorbeeld thuis werkt op een andere dag of vakantie heeft.

Laadpaal met zonnepanelen

 

Bij dit voorbeeld is het laden uitgesteld, aangezien er niet voldoende zonne-energie was op dat moment.

Wilt u uw auto ook opladen met zonne-energie?

Vraag dan een offerte aan voor een laadpaal bij E2-Energie.
Offerte aanvragen

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten