Warmtepomp

Daikin Altherma hybride warmtepomp

De Daikin Altherma hybride warmtepomp is de perfecte oplossing voor verduurzaming van een bestaande woning waar de CV-Ketel wordt vervangen. De warmtepomp is snel en eenvoudig te installeren doordat de bestaande radiatoren en het leidingwerk niet vervangen hoeven te worden. Het warme tapwater (voor douche e.d.) blijft gewoon via de cv-ketel lopen. De belangrijkste voordelen van de Daikin Altherma:

  • Stille werking (48 dB)
  • Energiebesparing op warm tapwater
  • Geintegreerde samenwerking met CV-Ketel
  • Slimme thermostaat

In dit artikel lees je alles over de Daikin Altherma hybride warmtpomp.

 

Stille werking (48 dB)

De Daikin Altherma is de stilste warmtepomp in zijn soort met een geluidsniveau van 48 dBa op 1 meter afstand van de buitenunit. In Nederland mag volgens de geldende regels een warmtepomp maximaal 45 dBA overdag en 40 dBA ’s nachts gemeten worden op de erfgrens. Hou je minimaal 2 meter afstand aan tot de erfgrens dan voldoe je aan deze norm.

Energiebesparing op warm tapwater

De Altherma heeft een dubbele warmtewisselaar, waardoor de warmtepomp ondersteuning biedt aan de CV-Ketel bij de productie van warm water. Daardoor bespaart de Altherma ongeveer 10% op het gasverbruik bij de productie van warm tapwater.

Geintegreerde samenwerking met CV-Ketel

De Daikin Altherma heeft werkt nauw samen met een CV-Ketel van intergas. Dat maakt de Altherma uniek en is ook de reden dat de Altherma een hogere besparing heeft ten opzichte van andere warmtepompen. De warmtepomp kent drie bedrijfsstanden

  • Gasbedrijf: Bij koud weer werkt de CV-Ketel op gas.
  • Hybridebedrijf: De warmtepomp zorgt voor warmte, maar om de woning op de juiste temperatuur te houden springt de CV-Ketel af en toe bij.
  • Warmtepompbedrijf: De warmtepomp heeft voldoende vermogen om de woning op warmte te houden.

In onderstaande afbeelding zijn de bedrijfsstanden visueel weergegeven. De exacte temperatuur indeling op de X-as is afhankelijk van de instellingen van de warmtepomp.

Slimme thermosstaat

Op basis van de buitentemperatuur, de interne verwarmingsvraag en de energieprijzen kiest de Daikin Altherma hybride warmtepomp altijd heel slim de meest efficiënte modus. Als het erg koud is een tikje gas bij, en doorgaans efficient electrisch. Met de slimme thermosstaat en regeling van Daikin ben je zeker van de maximale besparing.

 

ISDE Subsidie

Bij aanschaf van een Daikin Altherma hybride warmtpomp ontvangt u ISDE subsidie Het subsidiebedrag bedraagt:

  • Daikin Altherma 5 kW: € 2550,-
  • Daikin Altherma 8 kW: € 2850,-

Je kunt de subsidie zelf aanvragen bij RVO of gebruik maken van de subsidiebegeleiding van E2-Energie. Met subsidiebegeleiding van E2-Energie verzorgen wij de subsidieaanvraag voor je en wordt jij totaal ontzorgt.

Besparing met de Daikin Altherma hybride warmtepomp

Met de Altherma warmtepomp van Daikin kun je tussen de 50 en 70% besparen op het gasverbruik voor verwarmen en 10% op het gebruik van warm tapwater. In onderstaande berekening gaan we uit van een standaard situatie die voor veel woningen toepasbaar is met zonnepanelen. Uiteraart maken we deze berekening graag specifiek voor jou situatie.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Download dan de productbrochure of lees verder op de website van Daikin.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten