Warmtepomp

Wat is een hybride warmtepomp?

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met een cv-ketel. Samen met de cv-ketel zorgt de hybride warmtepomp voor het verwarmen van de woning en het water. Bij de meeste hybride warmtepompen warmt de ketel het water op. De warmtepomp daarentegen zal de woning grotendeels verwarmen. De ketel zal de woning pas verwarmen als de warmtepomp inefficiënt werkt, bij bijvoorbeeld een lage buitentemperatuur.

De werking van een hybride warmtepomp

De warmtepomp haalt warmte uit de lucht om de woning te verwarmen. De warmtepomp werkt zelf op stroom en heeft geen gas nodig om te verwarmen. Wanneer de buitentemperatuur erg laag is wordt de warmtepomp minder efficiënt met verwarmen, waardoor deze over zal schakelen op de ketel of een combinatie van beide. Het warme water wordt bij de meeste warmtepompen verwarmt door de ketel. Doordat de warmtepomp zelf geen gas gebruikt voor verwarmen, bespaart u afhankelijk van de warmtepomp op 40% tot 60% van uw gasverbruik. Combineert u daarnaast de hybride warmtepomp met een nieuwe hr-ketel, dan bespaart u door de verhoogde efficiëntie ook op het gasverbruik wanneer er verwarmd wordt met gas.

Geschikt voor elke woning?

Deze oplossing is geschikt voor huizen met een goede tot een matige isolatie. Heeft de woning een slechtere isolatie, dan is het aan te raden om eerst uw woning beter te isoleren. Ook bij een woning met een matige isolatie is aan te raden om de woning nog beter te isoleren. Hoe beter namelijk de isolatie van de woning is, hoe hoger de efficiëntie van de warmtepomp is. Met een betere isolatie van uw woning zal ook de jaarlijkse besparing met een warmtepomp hoger zijn. Naast voldoende isolatie moet er plek zijn in de tuin of op het dak om de buitenunit van de warmtepomp te plaatsen. De warmtepomp en CV-Ketel kunnen op de bestaande radiatoren aangesloten worden.

Daikin warmtepomp

E2-Energie installeert warmtepompen van Daikin. Deze warmtepompen worden geïnstalleerd in combinatie met een Intergas CV-ketel, zodat het systeem optimaal samenwerkt. De warmtepomp heeft een hoge efficiëntie. De hybride warmtepomp is voor veel huizen geschikt doordat deze aangesloten kan worden op de bestaande radiatoren, ook als dit hoge temperatuur radiatoren zijn. Meer weten of de hybride warmtepomp? Bekijk dan onze productpagina.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten