Warmtepomp

Hoe werkt de Inventum Spaarpomp?

Een Inventum Spaarpomp is een hybride warmtepomp die de mechanische ventilatie vervangt.
De Inventum Spaarpomp ventileert jouw woning en recyclet de warmte die anders via de mechanische ventilatie naar buiten zou gaan. Hierdoor hoeft de cv-ketel minder te verwarmen en bespaar je tot 50% op jouw gasverbruik!

Hoe werkt de Spaarpomp?

De Spaarpomp wordt aangesloten via het bestaande ventilatiesysteem. De Spaarpomp zuigt de vervuilde warme lucht weg via de ventielen in het plafond en laat via de roosters weer frisse lucht naar binnen komen. Dit zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Bij gewone mechanische ventilatie verlaat de warme afgezogen lucht het huis, maar bij een spaarpomp wordt deze warmte gerecycled. De gewonnen warmte wordt vervolgens gebruikt om de cv-installatie te verwarmen, waardoor de cv-installatie minder gas gebruikt. Hiermee kun je jaarlijks tot wel 50% op jouw gasverbruik besparen. In onderstaande video wordt de werking van de Inventum Spaarpomp uitgelegd.

Warm water

Het warme water voor bijvoorbeeld douchen of het vullen van het bad wordt door de CV-ketel gemaakt. De Inventum Spaarpomp is een hybride warmtepomp en werkt samen met de CV-ketel. Voordeel van de deze hybride werking waarbij het tapwater door de CV-ketel wordt opgewarmd is dat je altijd kunt beschikken over voldoende warm water. Daarnaast is geen buffervat nodig om warm water op te slaan. In veel woning is onvoldoende ruimte beschikbaar om een buffervat te plaatsen.

Waar moet jouw woning aan voldoen?

  • De woning moet een vloeroppervlakte hebben tussen de 50 en 150 m².
  • De mechanische afzuiging met centrale ventilatiebox is in de keuken en de badkamer aanwezig en eventueel het toilet.
  • Er is een toevoer van ventilatielucht via roosters of inblaasventielen in de woonkamer of slaapkamers.
  • De thermostaat stuurt de cv-ketel aan en de radiatoren in de woonkamer staan volledig open.
  • De mechanische ventilatiebox hangt in de buurt van de cv-ketel.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten