Warmtepomp

De voordelen van een hybride warmtepomp

Daikin hybride warmtepomp

De voordelen van een hybride warmtepomp

Wilt u uw woning verduurzamen of besparen op uw energiekosten? Met een hybride warmtepomp kunt u beide. Bent u benieuwd naar de voordelen van een hybride warmtepomp? Lees dan snel verder om te zien welke voordelen een hybride warmtepomp u kan bieden.

 

Bespaar op uw gasrekening met een hybride warmtepomp

Door een hybride warmtepomp te plaatsen bespaart u fors op uw gasrekening. Met een hybride warmtepomp bespaart u tot wel 60% op uw gaskosten. De besparing is afhankelijk van hoe goed uw woning geïsoleerd is. Door beter te isoleren bespaart u op uw energierekening.

 

Verlaag uw CO2 uitstoot met een hybride warmtepomp

Met een hybride warmtepomp kunt u de CO2 uitstoot van uw huis verlagen met ongeveer 20%. U stoot minder CO2 uit doordat u minder gas nodig heeft en een gedeelte van de warmte uit de lucht gehaald wordt. De hybride warmtepomp heeft wel elektriciteit nodig om warmte te onttrekken uit de lucht. Deze energie kunt u zelf duurzaam opwekken met zonnepanelen of u kunt groene energie afnemen bij uw energieleverancier. Hiermee dringt u de CO2 uitstoot nog verder terug.

 

Een hybride warmtepomp is geschikt voor de meeste woningen

De hybride warmtepomp is in de meeste woningen toe te passen. Om een hybride warmtepomp toe te passen is met name de mate van isolatie belangrijk. Uw woning moet minimaal matig geïsoleerd zijn, bij een slecht geïsoleerde woning is het aan te raden om eerst betere isolatie aan te brengen in de woning. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe hoger het rendement van de warmtepomp zal zijn. De warmtepomp kan uw huis hierdoor efficiënter verwarmen en er zal minder warmteverlies zijn in uw woning. De hybride warmtepomp kan op bestaande radiatoren aangesloten worden, waardoor vervanging van de radiatoren niet nodig is.

 

Ontvang subsidie voor het plaatsen van een warmtepomp

Bij het plaatsen van een hybride warmtepomp krijgt u subsidie van de overheid. De overheid wil namelijk het verduurzamen van woningen stimuleren. Met de ISDE subsidie (investeringssubsidie duurzame energie) ontvangt u bij het plaatsen van een hybride warmtepomp in 2022 € 1.950 tot € 3.000 subsidie. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het warmtepomp type en de zuinigheid van de warmtepomp.

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen

Onze certificaten